evden eve nakliyat
DOLAR 42,5354 0.07%
EURO 49,5729 -0.06%
ALTIN 5.745,37-0,12
BITCOIN 38156040.83767%
İstanbul
12°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Otobüs Şoföründen Hayat Kurtaran Müdahale!
  • Tividya
  • Genel
  • Otobüs Şoföründen Hayat Kurtaran Müdahale!

Otobüs Şoföründen Hayat Kurtaran Müdahale!

ABONE OL
Eylül 1, 2025 20:34
Otobüs Şoföründen Hayat Kurtaran Müdahale!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocaeli’de, boğazına cips kaçan bir çocuğa Heimlich manevrası yaparak hayat kurtaran otobüs şoförü, büyük bir cesaret örneği sergiledi. O anlar, otobüsün içindeki kameraya yansıdı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi UlaşımPark A.Ş.’ye ait olan ve Gebze-Dilovası arasında sefer yapan otobüs, Gebze yönünde ilerlerken bir anda araç içinden çığlık sesleri yükselmeye başladı. Seslerin kaynağını anlayan şoför Ferdi Karabacak, aracı hemen yol kenarına çekti. 3 yaşındaki çocuğun soluk borusuna cips kaçtığını gören Karabacak, hızlı bir şekilde müdahale etti. Sürücü, Heimlich manevrası ile küçük çocuğun boğazına kaçan cipsi çıkarmayı başardı. Sürücünün soğukkanlılığı ve çocuğu kurtardığı anlar, otobüs içi kamerası tarafından kaydedildi.

“Hay Allah senden razı olsun”
Bu olay, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tarafından sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. Başkan Büyükakın, “Hay Allah senden razı olsun. Ferdi kaptanımız, boğazına yiyecek kaçan minik bir yolcumuzu Heimlich manevrası ile kurtardı. Hızlı ve soğukkanlı müdahalesi için şoförümüzü tebrik ediyorum. İnsan hayatına dokunan bu örnek davranış hepimize gurur verdi” şeklinde ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.