evden eve nakliyat
DOLAR 45,7392 0.33%
EURO 53,0889 -0.22%
ALTIN
BITCOIN 3465100-0.00036%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Edirne Bienali: Sanatla Köprüler Kuruyoruz!
  • Tividya
  • Genel
  • Edirne Bienali: Sanatla Köprüler Kuruyoruz!

Edirne Bienali: Sanatla Köprüler Kuruyoruz!

ABONE OL
Mayıs 22, 2026 04:12
Edirne Bienali: Sanatla Köprüler Kuruyoruz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de ilk kez gerçekleştirilen Edirne Bienali, “Köprüler” temasıyla 23 farklı ülkeden 213 sanatçıyı tarihi mekanlarda bir araya getirdi.
Bu yıl ilk defa düzenlenen bienal, sanatseverlerin ilgisine sunulmuş olup, “Köprüler” teması etrafında şekillenen eserlerle dolu. Bienalde, kentin tarihi mekanları çağdaş sanat ile buluşarak, ziyaretçilere farklı deneyimler sunuyor.
Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 21 Mayıs Dünya Kültürel Çeşitlilik Günü’nde açılışı yapılan bienal, Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe sanatçılar, akademisyenler ve sanatseverlerin yanı sıra birçok davetlinin katılımı sağlandı.
Bienal, fotoğraf, heykel, yeni medya, performans ve çeşitli disiplinlerdeki eserleri Edirne’nin tarihi mekanlarında sergileyerek ziyaretçilerin beğenisine sundu. Açılış programında katılımcılar, Kervansaray’da yer alan eserleri inceleyip sanatçılardan detaylı bilgiler aldılar.
“Köprüler” teması üzerinden ilerleyen bienal, geçmiş ile günümüz, gelenek ile modern sanat arasında köprüler kurmayı hedefliyor. Edirne’nin kültürel dinamiklerine katkıda bulunacak olan bienal, 28 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.
Edirne Valisi Yunus Sezer, “Bu kadar tarihi ve kültürel zenginliğe sahip dünyada çok az yer var. Edirne’nin tarihi ve kültürel yönüyle ön plana çıkması bizim için son derece önemlidir” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.