Yenişehir Belediyesi, uluslararası hedefleri doğrultusunda önemli bir adım atarak Libya’nın ikinci büyük kenti Bingazi ile “Kardeşlik iyi niyet” protokolü imzaladı. Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, bu iş birliğinin iki şehir arasında ekonomik ve kültürel bir gelişim süreci başlatacağına dikkat çekti.
Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, beraberindeki heyetle birlikte Libya’nın önemli ticaret ve kültür merkezlerinden biri olan Bingazi’yi ziyaret etti. Bu ziyaretin en ilgi çekici yönü, zamanlaması oldu. Bingazi’de haftanın ilk iş günü olan Pazar sabahı, seçimlerin ardından mazbatasını alan Bingazi Belediye Başkanı Ezzedine Al-Gharabi, ilk resmi uluslararası görüşmesini Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel ve heyeti ile gerçekleştirdi.
Yaklaşık 1.5 milyon nüfusa sahip Bingazi ile imzalanan “Kardeşlik İyi niyet Protokolü”, sosyal ve ekonomik iş birliğinin temelini oluşturuyor. Protokol kapsamında; yerel yönetim hizmetlerinde belediyecilik tecrübelerinin paylaşılması, iki şehir arasındaki ticaret ve yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve halklar arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi gibi başlıklar ön plana çıkıyor.
İmzalanan protokolün ardından değerlendirmelerde bulunan Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, ilçenin uluslararası görünürlüğünü artırma hedeflerine vurgu yaparak, “Yenişehir’imizin vizyonunu uluslararası alana taşıyoruz. Bingazi ile kurduğumuz bu kardeşlik köprüsü, sadece iki belediyeyi değil, iki halkı da birbirine yakınlaştıracaktır. Bu iş birliği, vatandaşlarımız için ekonomik anlamda yeni fırsatlar ve pazarlar yaratacaktır” şeklinde konuştu.
Post Views: 1
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.