Balıkesir’in Savaştepe ilçesinde seyir halindeki bir yolcu treni, düşen bir kaya parçası nedeniyle raydan çıktı. Trende bulunan yaklaşık 150 yolcu, olayın ardından bölgeye sevk edilen otobüslerle güvenli bir şekilde tahliye edildi.
Bandırma-İzmir seferini gerçekleştiren 6 Eylül Ekspresi’nin lokomotifi, Savaştepe ilçesinin Soğucak Mahallesi civarında büyük bir kaya düşmesi sonucunda raydan çıktı. Olayın hemen ardından çok sayıda jandarma, AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri olay yerine yönlendirildi. Trendeki yolcular, güvenli bir şekilde otobüslere aktararak bölgeden uzaklaştırıldılar.
Bu arada, yaklaşık bir hafta önce aynı bölgede yaşanan toprak kayması sonucunda aynı trenin 3 vagonunun da raydan çıktığı belirtildi.
Post Views: 80