evden eve nakliyat
DOLAR 44,1208 0.07%
EURO 51,1111 0.14%
ALTIN 7.347,000,15
BITCOIN 31056951.11972%
İstanbul

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Süper Lig’de 7 Takımın Teknik Direktörü Değişti!
  • Tividya
  • Spor
  • Süper Lig’de 7 Takımın Teknik Direktörü Değişti!

Süper Lig’de 7 Takımın Teknik Direktörü Değişti!

ABONE OL
Ekim 9, 2025 07:55
Süper Lig’de 7 Takımın Teknik Direktörü Değişti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trendyol Süper Lig’in 2025-2026 sezonunda 8 hafta geride kalırken, alınan olumsuz sonuçlar nedeniyle 7 takım teknik direktör değişikliğine gitti.
Trendyol Süper Lig’de 8. hafta maçlarının tamamlanmasının ardından milli araya girildi. Bu süreçte beklenen performansı sergileyemeyen 18 takımdan 7’si, teknik direktörlerini değiştirme kararı aldı.

Gaziantep FK, değişikliklere öncülük etti
2025-2026 sezonundaki ilk teknik direktör değişikliğine giden ekip Gaziantep FK oldu. İsmet Taşdemir yönetiminde yeni bir döneme adım atan Güneydoğu Anadolu temsilcisi, ilk iki haftada Galatasaray ve Konyaspor’a 3-0’lık skorlarla mağlup olunca Taşdemir ile yollarını ayırdı.
İsmet Taşdemir’in yerine getirilen Burak Yılmaz, yeni döneme iyi bir başlangıç yaparak 6 maçta 4 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

İstanbul ekipleri de değişim yaşadı
Teknik direktör değişiklikleri kervanına İstanbul temsilcileri Beşiktaş, Fenerbahçe ve RAMS Başakşehir de katıldı. Sezona Ole Gunnar Solskjaer ile başlayan Beşiktaş’ta, özellikle Avrupa’daki erken eleniş, bu değişikliğin sebeplerinden biri oldu. UEFA Avrupa Ligi’nin ikinci eleme turunda Arda Turan’ın çalıştırdığı Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk’e mağlup olan siyah-beyazlılar, sonrasında UEFA Konferans Ligi play-off eleme turunda İsviçre’nin Lausanne takımına da elendi.
Bu sonuçların ardından Solskjaer ile 28 Ağustos’ta yollar ayrıldı. Beşiktaş, teknik direktörlük koltuğunu Sergen Yalçın’a emanet etti.
Fenerbahçe ise yeni sezona Jose Mourinho ile başladı. Geçtiğimiz sezon eleştirilen Portekizli teknik adam, yeni dönemde de 1 galibiyet ve 1 beraberlikle sahaya çıktı. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise 3. eleme turunda Hollanda’nın Feyenoord takımını geçerek play-off’a yükseldi; ancak burada Portekiz ekibi Benfica’ya elenerek Mourinho’nun dönemine son verdi. Mourinho’nun ardından Domenico Tedesco, sarı-lacivertlilerin yeni teknik direktörü oldu.
Geçmişte teknik ekip istikrarıyla bilinen Başakşehir de bu sezon değişim yaşadı. Turuncu-lacivertliler, UEFA Konferans Ligi play-off’unda Romanya ekibi Craiova’ya elendikten sonra, ligde de 2 beraberlik alınca Çağdaş Atan ile yollarını ayırdı. RAMS Başakşehir, Nuri Şahin ile anlaştı.

Diğer değişiklikler: Eyüpspor, Kayserispor ve Antalyaspor
Geçtiğimiz sezon Arda Turan yönetiminde Süper Lig’i 6. sırada tamamlayan Eyüpspor, Turan’ın Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk’in başına geçmesinin ardından, A Milli Takım’da Vincenzo Montella’nın yardımcılığını yapan Selçuk Şahin ile anlaşma sağladı. Ancak 8 maçta yalnızca 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 yenilgi alarak sadece 5 puan toplayınca, Eyüpspor yönetimi Şahin ile yollarını ayırdı.
Milli arada teknik adam değişikliği yaşayan bir diğer ekip Kayserispor oldu. Kayseri temsilcisi, ligdeki 8 maçta 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak yalnızca 5 puan toplayınca Markus Gisdol’un görevi de sona erdi. Bu süreçte sadece 5 gol atabilen sarı-kırmızılılar, tam 17 gol yemişti.
Süper Lig’de teknik direktörle yollarını ayıran son takım Antalyaspor oldu. Emre Belözoğlu yönetiminde 8 mücadelede 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan kırmızı-beyazlılar, özellikle son 3 haftada yaşanan sonuçlar nedeniyle ayrılığı kaçınılmaz kıldı. Belözoğlu, bu sonuçların ardından yönetimle istişarede bulunarak istifasını sundu ve bu istifa kabul edildi.


Post Views: 13

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.