Saadet Partisi’nden Önemli Uyarı: “Sesimizi Duyan Var Mı?”
Türkiye’yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin üçüncü yıl dönümünde, Saadet Partisi Sancaktepe İlçe Başkanlığı tarafından anlamlı bir basın toplantısı düzenlendi. Bu etkinlikte, deprem gerçeği, alınması gereken önlemler ve yaşanan ihmallere dikkat çekmek amacıyla bir araya gelen katılımcılar, deprem düdükleri çalarak kamuoyuna ve yetkililere güçlü bir mesaj iletti.
Samandıra Saat Kulesi’nde Anlam Dolu Toplantı
Basın açıklaması, Sancaktepe Samandıra Saat Kulesi Meydanı’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, Saadet Partisi Sancaktepe İlçe Başkanı Oğuzhan Akarsu, Saadet Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Abdulbaki Polat, ilçe yöneticileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlik süresince çalınan deprem düdükleri, sadece bir sembol değil; aynı zamanda “önlem alın”, “insanı merkeze koyun” çağrısının etkili bir simgesi oldu.
“Deprem Gerçek, Yıkım İse Tercih”
Basın açıklamasında konuşan Saadet Partisi Sancaktepe İlçe Başkanı Oğuzhan Akarsu, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşları anarak sözlerine başladı. Akarsu, depremin Türkiye’nin kaçınılmaz bir gerçeği olduğunu vurgularken, yaşanan yıkımların kader değil, ihmal sonucu olduğunu belirtti.
Akarsu, şu ifadeleri kullandı:
“Bugün burada, 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı anmak ve deprem gerçeğine bir kez daha dikkat çekmek için toplandık. Deprem gerçektir; ancak yıkılan şehirler bir tercihin sonucudur. Depremlerin afete dönüşmemesi için gerekli tedbirleri hayata geçirmek zorundayız.”
Her büyük deprem sonrası benzer sözlerin verildiğini hatırlatan Akarsu, geçmişte yaşanan Marmara Depremi’nden bu yana gerekli derslerin çıkarılmadığını dile getirdi.
“Her depremden sonra ‘bir daha olmayacak’ denildi. ‘Ders alacağız’ denildi. Ama ne yazık ki şehirlerimiz ranta, insanlarımız ihmale kurban edildi. İşte bu yüzden bugün buradan bir kez daha haykırıyoruz: Sesimizi duyan var mı?”

Deprem Düdüğü ile Ciddi Uyarı: “Bugün Duyulmazsa Yarın Geç Olabilir”
Toplantıda en dikkat çekici an, deprem düdükleri oldu. Akarsu, elindeki düdüğün bir uyarı ve çağrı niteliğinde olduğunu belirterek şunları ifade etti:
“Bu gördüğünüz bir deprem düdüğü. Deprem çantasının olmazsa olmazıdır. Biz bugün bu düdüğü enkaz altında kalmadan, çantamızı aramak zorunda kalmadan çalıyoruz. Çünkü bu bir ikazdır. Bugün bu düdük duyulmazsa, yarın çok daha acı sesler duyulabilir.”
Akarsu, konuşmasının devamında dikkat çekici ifadeler kullandı:
“Bugün düdük çalıyoruz, çünkü enkaz altında kalmak istemiyoruz.
Düdük çalıyoruz, çünkü sesimiz bugün duyulsun istiyoruz.
Düdük çalıyoruz, çünkü inşaat değil, insan yaşasın istiyoruz.
Düdük çalıyoruz, çünkü bugün adalet enkaz altında.
Düdük çalıyoruz, çünkü liyakat, denetim, planlama ve vicdan enkaz altında.”
“Ranta Değil, Yaşanabilir Şehirler İstiyoruz”
Saadet Partisi’nin temel isteğinin rant odaklı değil, insan odaklı şehirler olduğunu vurgulayan Akarsu, “Yaşanabilir Şehirler” kavramına dikkat çekti. Türkiye’nin artık afetlere karşı dayanacak gücü kalmadığını dile getiren Akarsu, yetkililere çağrıda bulundu:
“Her şey için çok geç olmadan sesimizi duyun. Tedbirleri alın. Denetimleri eksiksiz yapın. Rantı değil, insanı önceleyin.”
Depremlerde Hayatını Kaybedenler Anıldı
Basın açıklamasının sonunda, 6 Şubat depremlerinde ve geçmişte yaşanan diğer depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar anıldı. Akarsu, Allah’tan milletin bir daha böyle acılar yaşamamasını dileyerek konuşmasını tamamladı.