Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde bulunan Polisan Kimya Fabrikası’nda bir kimyasal tankta sızıntı meydana geldi. Olay anı, çevredeki bazı kişiler tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi.
Olay, Diliskelesi mevkiindeki Polisan fabrikasında gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, fabrikada bulunan kimyasal tankta henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü sızıntı başladı. İhbar üzerine bölgeye acil durum müdahale ekipleri yönlendirildi. Olayın ardından Diliskelesi Muhtarı Adem Kaya, yaptığı açıklamada, “Poliport-Polisan tesislerinden kimyasal sızıntı yaşanmaktadır. Yoğun bir sızıntı durumu söz konusudur. Tüm vatandaşlarımıza duyuruyoruz; kapı ve pencerelerinizi kesinlikle açık bırakmayın. Dışarı çıkmamaya özen gösterin. Biz halk olarak bu tür tehlikelerle sürekli karşı karşıya kalıyoruz. Sanayi işletmelerinin bu konuda daha fazla sorumluluk alması ve duyarlılık göstermesi gerekmektedir. Şu anda ciddi bir sızıntı yaşanmakta. Halkımızın sağlığı için dikkatli olmalarını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Sızıntının kaynağının Toluen Diizosiyanat maddesi olduğu öğrenildi. Ayrıca, kimyasal sızıntıyı fark eden bazı kişilerin kaçış anları cep telefonu kameralarına yansıdı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.