evden eve nakliyat
DOLAR 43,2789 0.22%
EURO 50,2002 -0.1%
ALTIN 6.374,59-0,30
BITCOIN 4116873-0.09002%
İstanbul

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Gökçeada’da Savaşan İHA Yarışması Başladı!
  • Tividya
  • Genel
  • Gökçeada’da Savaşan İHA Yarışması Başladı!

Gökçeada’da Savaşan İHA Yarışması Başladı!

ABONE OL
Ağustos 27, 2025 09:46
Gökçeada’da Savaşan İHA Yarışması Başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde, 2025 yılı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında düzenlenen ‘Savaşan İHA Yarışması’ start aldı.
Gökçeada Havalimanı’nda 27 Ağustos – 7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlik, Çanakkale’de ilk kez düzenleniyor. Yarışmanın ilk gününde katılımcılar, teknik kontrollerini tamamladı. ‘Sabit Kanat’ kategorisinde gerçekleştirilen ‘Savaşan İHA’ ve ‘Kamikaze İHA’ yarışmaları için yarışmacılara teknik detaylar hakkında bilgi verildi. Test uçuşlarının ardından resmi yarışma süreci başlayacak.

“Çok güzel bir atmosfer var”
Yarışma sorumlusunun ifadesine göre, Şevval Çelik, TEKNOFEST 2025 Savaşan İHA Yarışması’nın Gökçeada Havalimanı’nda yapıldığını vurguladı. “27 Ağustos – 7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz bu yarışmada 40 finalist takım yer alıyor. Bugün yarışmanın ilk günü; teknik kontrollerimizi gerçekleştireceğiz. İlk gün ve yarın öğlene kadar sürecek teknik kontrol süreçlerinin ardından, takımlar kendi tasarladıkları İHA’lar ve yazılımları ile yarışmaya başlayacaklar. Burada çok güzel bir atmosfer var. Tüm ekiplerimizle birlikte Gökçeada’nın tarihi ve eşsiz güzelliklerini yaşıyoruz. Burada mükemmel bir ev sahipliği ile karşılandık. Önümüzdeki 12 gün boyunca harika bir deneyim geçireceğimizi düşünüyoruz. Öncelikle Savaşan İHA Yarışması ile başlayacağız; ardından Savaşan İHA Yıldızlar Yarışması ile devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.