Fenerbahçe’nin tesisleşme projeleri çerçevesinde Maltepe’de inşaatına başlanan Fenerbahçe Futbol Akademisi Projesi’nin tanıtım töreni gerçekleştirildi. Törende bir konuşma yapan Başkan Ali Koç, “Bu proje, mali bağımsızlığına bir adım kalmış, kendi ayakları üzerinde duran Fenerbahçemizin geleceğini inşa edeceğimiz bir yatırımdır” ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe Futbol Akademisi Projesi’nin tanıtım etkinliği, Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde düzenlendi. Törene Başkan Ali Koç’un yanı sıra, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Hazel Şafak Çelik, futbol A takımından Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Kahveci ve Fred ile birlikte eski futbolcular ve davetliler katıldı.
Hamdi Akın: “850 Milyon Euro’luk inşaat hamlesini başlatmış bulunuyoruz”
Programın başlangıcında yeni tesisler için hazırlanan tanıtım videosu katılımcılara gösterildi. Daha sonra kürsüye çıkan Asbaşkan Hamdi Akın, yeni tesis hakkında bilgi vererek, onarım döneminin sona erdiğini ve yatırım döneminin başladığını vurguladı. Akın, “Böylelikle hep beraber aldığımız kararla Fenerbahçe’nin arazilerini değerlendirelim, imar planlarını çıkaralım ve değer katmak için harekete geçelim. Çalışanlarımızla birlikte bugün 850 Milyon Euro’luk bir inşaat hamlesine start verdik. Bu projeler arasında en önemlisi de Fenerbahçe Futbol Akademisi. Dereağzı’ndaki futbol akademimizin buraya taşınmasıyla birlikte oranın restorasyonu gerekecekti. Ayrıca, birçok binamız depreme dayanaksız hale gelmişti. Buraya kapsamlı bir master proje geliştirdik ve tüm projeler Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kadıköy Belediyesi’ne sunuldu. İlk olarak voleybol antrenman sahasının ihalesini gerçekleştirdik ve müteahhidini belirledik, yakın zamanda temelini atacağız. Ardından yelken, kürek, basketbol, tenis, boks ve nihayet basketbol spor salonu ile bu alanı tamamlayacağız. Burada artık futbol olmayacak, futbolun tamamı Fenerbahçe Futbol Akademisi’ne gelecek” şeklinde konuştu.
Ali Koç: “Kendi ayakları üzerinde duran Fenerbahçemizin geleceğini inşa edeceğimiz bir yatırımdır”
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, konuşmasında duyduğu heyecanı, gururu ve mutluluğu dile getirerek başladı. Koç, “2018 yılında seçim sürecinde tesisleşme konularında bir söz vermiştik. Bu da finansal sıkıntılarımızı çözdükten sonra tüm futbol operasyonlarımızı tek çatı altında toplayacak bir futbol akademisi kurmak ve Dereağzı Tesislerimizi olimpiyatlar açısından bir sporcu fabrikasına dönüştürmekti. Bugün bu sözü yerine getirme yolunda önemli bir adım atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu adım sıradan bir yatırım projesi değil. Bu proje, mali bağımsızlığını artırmış, kendi ayakları üzerinde duran Fenerbahçemizin geleceğini inşa edeceğimiz bir yatırımdır. Bu yatırımın hayata geçirilmesinde destek veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bürokratik süreçlerde yanımızda olan Bakanımız Murat Kurum’a ve emeği geçen tüm yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Burası, ‘Bankalar Birliği’nden çıkıyoruz dediğimiz günün, kendi ayakları üzerinde duran Fenerbahçe hayalimizin somutlaşmış halidir. Burası çocuklarımızın hayaller kurduğu, altyapılarımızın geleceğe hazırlandığı, A Takımımızın şampiyonluklarının mutfağı olacaktır” dedi.
“Kim seçilirse seçilsin bugün bu temeli hepimiz için atıyoruz”
21 Eylül’de gerçekleştirilecek Olağanüstü Seçimli Genel Kurul’u hatırlatan Başkan Ali Koç, konuşmasına şöyle devam etti: “Yaklaşık iki hafta içinde seçimlere gidiyoruz. Ancak şunu unutmamalıyız, kim seçilirse seçilsin, bugün bu temeli hepimiz için atıyoruz. Bu proje yalnızca bir yönetimin değil; gelecek nesillerin, çocuklarımızın hatta torunlarımızın projesidir. Hangi görüşte olursak olalım, aynı armada, aynı maçta buluşmalıyız. Gelecekte bir çocuk buraya gelecek. Küçük ayakları, kocaman sarı-lacivert yüreğiyle sahaya adım atacak. İleride A Takımın temel taşı, belki de kaptanı olacak. Bizler de o çocuğun hayallerinin bugün attığımız bu temelin üzerinde yeşereceğini bileceğiz. Fenerbahçe, geçmişiyle gurur, bugünüyle mücadele ve geleceğiyle büyük bir inançtır. O inanç işte bugün burada, Samandıra tesislerimizin tam karşısında, Maltepe’de filizleniyor. Hep birlikte daha güçlü yarınlara, çok yaşa Fenerbahçe” ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe Futbol Akademisi Tesislerinin temeli atıldı
Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’nin sahasında çekilen toplu fotoğrafın ardından yeni tesislerin inşa edileceği alana geçildi. Fenerbahçe Futbol Akademisi projesinin inşa edileceği yerde, ilk olarak Başkan Ali Koç, tesislerin maketini inceledi. Ardından temel atma butonlarına basılmasıyla birlikte tesisin ilk betonu döküldü.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.