Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Kudüs Rum Ortodoks Kilisesi Patriği 3’üncü Teofilos’u kabul etti.
Bu görüşmede, İsrail’in Gazze’deki saldırganlıkları ve insani krizin derinleşmesi konuları gündeme alındı. Erdoğan, İsrail’in Kudüs’teki eylemlerinin şehrin tarihi statüsünü ve kutsallığını tehdit ettiğini, bu durumun Müslüman, Hristiyan ve Yahudi topluluklarının bir arada yaşama geleneğine ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladı. Ayrıca, soykırımcı olarak tanımladığı Netanyahu’nun son olarak Katar’a saldırarak barışa karşı bir tutum sergilediğini belirtti. Erdoğan, İsrail’in cami ve kiliseleri ayırmaksızın devam eden saldırılarına dikkat çekerek, Hristiyan ve Müslüman mirasının korunması için işbirliğinin önemine değindi.
Görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da eşlik etti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.