evden eve nakliyat
DOLAR 43,1989 0.05%
EURO 50,3764 0.13%
ALTIN 6.391,43-0,60
BITCOIN 41671371.42012%
İstanbul
10°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Engelliler Günü’nde İstanbul’da Farkındalık Etkinlikleri
  • Tividya
  • Spor
  • Engelliler Günü’nde İstanbul’da Farkındalık Etkinlikleri

Engelliler Günü’nde İstanbul’da Farkındalık Etkinlikleri

ABONE OL
Aralık 4, 2025 10:42
Engelliler Günü’nde İstanbul’da Farkındalık Etkinlikleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla özel eğitim alanında çeşitli önemli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Zeytinburnu’nda yeni bir özel eğitim sınıfının açılışı, Küçükçekmece’de eğitim camiasının bir araya geldiği bir yemek programı, Vefa Lisesi Engelliler Günü Programı ve Güngören Çamlıca Vakfı Özel Eğitim Uygulama Okulu’na yapılan ziyaret, hem farkındalığı artırmayı amaçladı hem de özel gereksinimli öğrenciler için yürütülen çalışmalara dikkat çekti.
İstanbul genelinde gerçekleştirilen etkinliklerde İstanbul Valisi Davut Gül, İl Millî Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, ilçe protokolü, öğretmenler, yöneticiler, öğrenciler ve veliler yer aldı.
Zeytinburnu Ayhan Şahenk Ortaokulu’nda düzenlenen özel eğitim sınıfı açılışında Vali Davut Gül, erişilebilir eğitimin sosyal devlet anlayışının bir gerekliliği olduğunu vurguladı. Her çocuğun eğitim imkanlarına eşit şekilde ulaşabilmesi için yürütülen çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
İl Millî Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür ise özel eğitim sınıflarının İstanbul genelinde yaygınlaştırıldığını belirterek, her öğrencinin ihtiyaçlarına uygun güvenli ve şefkat dolu bir eğitim ortamının oluşturulmasının öncelikli hedefleri arasında olduğunu dile getirdi. Açılış sonrası öğretmenlerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alındı.
Etkinlikler kapsamında İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Küçükçekmece Şehit Fethi Sekin Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nda düzenlenen yemek buluşması, eğitim camiasının yoğun katılımıyla gerçekleşti. Burada, özel eğitim alanında görev yapan öğretmenler ve yöneticiler bir araya gelerek uygulama süreçlerini değerlendirdiler. İl Millî Eğitim Müdürü Yentür, 3 Aralık’ın sadece bir takvim günü değil, yıl boyunca süren bir sorumluluğu hatırlatan bir sembol olduğunu vurguladı. Yentür, özel eğitim öğretmenlerinin özverisine dikkat çekerek, eğitimde kapsayıcılık kültürünün güçlendirilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.
Murat Mücahit Yentür, ayrıca Güngören Çamlıca Vakfı Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Vefa Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında öğrenciler sahne gösterileri sundu. Yentür, 3 Aralık’ın farkındalık için bir işaret olmasının yanı sıra, özel gereksinimli çocuklarla yürütülen çalışmaların yıl boyunca sürdüğünü belirtti. “Sevgi ve emek olmadan eğitim olmaz. Biz çocuklarımızla yalnızca bugün değil, 365 gün omuz omuzayız” dedi.


Post Views: 9

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.