evden eve nakliyat
DOLAR 44,6304 0.11%
EURO 52,5769 0.46%
ALTIN 6.811,84-0,26
BITCOIN 32514761.23022%
İstanbul

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Bursa’da Deprem İçin İletişim Kuleleri Kurulacak!
  • Tividya
  • Genel
  • Bursa’da Deprem İçin İletişim Kuleleri Kurulacak!

Bursa’da Deprem İçin İletişim Kuleleri Kurulacak!

ABONE OL
Mart 6, 2026 04:01
Bursa’da Deprem İçin İletişim Kuleleri Kurulacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, gerçekleştirilen projelerin yanı sıra yeni dönem planlarını kamuoyuyla paylaştı. Aydın, olası deprem ve afet senaryolarında iletişim aksaklıklarının yaşanmaması adına Bursa’nın üç farklı noktasında iletişim kuleleri kurulacağını açıkladı.
Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında, protokol üyeleri ve basın mensupları bir araya geldi. İftar sonrasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Erkan Aydın, görevde bulundukları süre boyunca yapılan çalışmalar ve geleceğe dair projeler hakkında bilgi verdi.
Aydın, 2026 yılının Bursa için özel bir anlam taşıdığını vurgulayarak, kentin fethinin 700’üncü yılının çeşitli etkinliklerle kutlanacağını ifade etti. “1326’dan 2026’ya Bursa’nın 700’üncü yılına ulaştık. Bu yılı ‘700 yıldır buradayız’ sloganıyla başlattık. Yıl boyunca gerçekleştireceğimiz etkinliklerle bu tarihi anı hep birlikte kutlayacağız” dedi.

“Vaatlerimizin yüzde 70’ini tamamladık”
Seçim döneminde duyurdukları projelere değinen Aydın, son iki yıl içerisinde önemli bir kısmını hayata geçirdiklerini belirtti. Toplamda 58 proje vaat ettiklerini dile getiren Aydın, “Bugün itibarıyla bu projelerin 40’ını tamamladık. Yani yaklaşık yüzde 70’ini gerçekleştirmiş olduk. 13 proje üzerinde çalışmalarımız sürüyor, 5 projeye ise önümüzdeki süreçte başlayacağız” şeklinde konuştu.

35 projede açılış ve temel atma
Son iki yılda yoğun bir çalışma dönemine girdiklerini vurgulayan Aydın, “Toplam 35 projede 25 açılış ve 30 temel atma gerçekleştirdik. Ortalama olarak yaklaşık 20 günde bir ya temel atma ya da açılış yaptık” ifadelerini kullandı.
Sosyal projelere de değinen Aydın, ilçede çocuklara yönelik yatırımların devam ettiğini belirtti. “5 kreşi hizmete aldık. 3 kreşin daha inşaatı devam ediyor” diyen Aydın, kreşlerin annelerin iş gücüne katılımını artırdığını ifade etti. Ayrıca, dezavantajlı mahallelerdeki çocuklara yönelik etkinlikler düzenlediklerini belirten Aydın, 463 çocuğun ilk kez Uludağ’a götürüldüğünü söyledi. İki yıl içinde 5 bin çocuğun Bursaspor maçlarına götürüldüğünü de ekledi.

Kent lokantalarında 400 bin kişi ağırlandı
Osmangazi’de hizmete sunulan halk ve kent lokantalarının yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Aydın, bu lokantalarda yaklaşık 400 bin kişinin ağırlandığını belirtti. Belediye hizmetlerinden faydalanan toplam vatandaş sayısının ise 1,5 milyona yaklaştığını açıkladı.
Fen İşleri Müdürlüğü’nün faaliyetlerine de değinen Aydın, ilçede önemli altyapı yatırımlarının gerçekleştiğini ifade etti. “Yaklaşık 150 bin ton asfalt döktük, 70 bin metrekare kaldırım yaptık. Ayrıca 20’ye yakın parkın açılışını gerçekleştirdik. Osmangazi’de 700’ün üzerinde parkın bakımını sürdürüyoruz” diye konuştu.
Aydın, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik desteklerin devam ettiğini belirterek, bu yıl yaklaşık 20 bin haneye erzak yardımı ulaştırıldığını ve Ramazan ayında kurulan iftar sofralarında 120 bin vatandaşın ağırlandığını kaydetti.

Afet Koordinasyon Merkezi kurulacak
Bursa’nın deprem kuşağında yer aldığını hatırlatan Aydın, afetlere hazırlık amacıyla önemli bir projenin hayata geçirileceğini duyurdu. 17 bin metrekarelik bir alanda kurulacak olan Afet Koordinasyon Merkezi’nin 10 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını belirtti. Merkezin, afet durumlarında lojistik ve yardım faaliyetlerinin yönetileceği bir merkez olacağını ifade etti. Başkan Aydın, olası afetlerde iletişimin kesilmemesi için yeni bir altyapının planlandığını da sözlerine ekledi. “Deprem veya afet anlarında telefon ve internet kesintilerinin önüne geçmek için üç farklı noktaya iletişim kuleleri kurulacak” diyen Aydın, kulelerin Afet Koordinasyon Merkezi, Uludağ ve kentin farklı bir noktasında yer alacağını açıkladı. Ayrıca, toplanma alanlarının sayısının 459’a çıkarıldığını ve bu alanlara yönlendirme tabelaları ile karekodlu bilgilendirme panolarının yerleştirildiğini belirtti.

Kütüphane sayısı 14’e çıkıyor
Kültürel yatırımlar çerçevesinde yeni kütüphanelerin hizmete girdiğini belirten Başkan Aydın, Hasan Ali Yücel Dünya Kütüphanesi ve İsmail Hakkı Tonguç Bağış Kütüphanesi’nin açıldığını aktardı. Bayramdan sonra Yaşar Kemal Kütüphanesi’nin açılmasıyla birlikte ilçedeki kütüphane sayısının 14’e ulaşacağını ifade etti. Belediyeye ait spor tesislerinden yüz binlerce kişinin faydalandığını dile getiren Aydın, yüzme havuzlarını 186 binden fazla kişinin kullandığını belirtti. Fitness salonlarından da 95 binden fazla vatandaşın yararlandığını kaydetti. Son iki yılda düzenlenen kültür ve sanat etkinliklerine de değinen Aydın, 103 tiyatro, sergi ve etkinlik gerçekleştirildiğini, konserlere ise yaklaşık 350 bin kişinin katıldığını belirtti.
Kentsel düzenleme çalışmaları kapsamında devam eden kamulaştırma faaliyetleri hakkında bilgi vererek, bugüne kadar 50 bin metrekareden fazla kamulaştırma gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.