Burhaniye Belediyesi, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğiyle gerçekleştirilen “Burhaniye Ören Open Uluslararası Satranç Turnuvası” Ahmet Akın Kültür Merkezi’nde start aldı.
Bu turnuva, Türkiye’nin en önemli ve Avrupa’nın en prestijli satranç etkinlikleri arasında yer almaktadır. Bu yıl yaklaşık 500 sporcunun katılımıyla düzenlenen organizasyona, yurtdışından da 100’e yakın satranç oyuncusu katıldı. Toplamda 600 bin TL’lik nakdi ödülün dağıtılacağı turnuva, yerli ve yabancı 7’den 70’e sporcuların kıyasıya mücadelesine sahne oluyor.
Uluslararası Satranç Hakemi Abuzer Altıntaş, turnuvanın büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Bu turnuvada, 8 farklı ülkeden 26 yabancı oyuncu ve 33 unvanlı oyuncu ile birlikte 40 farklı ilden 460 sporcumuz hamle yapmaktadır. Bu organizasyonun önümüzdeki yıllarda da devam etmesi için yoğun bir çaba içindeyiz. Türkiye Satranç Federasyonu’nun son dönemlerde düzenlediği uluslararası turnuvalara yenilerini eklemesiyle satranç adına güzel gelişmeler yaşanıyor” şeklinde konuştu.
Satranç Balıkesir İl Temsilcisi Mete Deniz ise, “Burhaniye’de ilk kez düzenlenen bu uluslararası turnuva, Balıkesir’de daha önce yapılmamış bir etkinliktir. Gelecek yıllarda katılımı binin üzerinde bir sayıya ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.