Sultangazi’de bir aile içi tartışma, trajik bir cinayetle sonuçlandı. 20 yaşındaki Abdullah Azat Kınay, annesi Çiğdem Kınay’ı (45) tartışma sırasında başından vurarak hayatını kaybetmesine neden oldu. Olay sonrasında annenin cenazesi Adli Tıp Morgu’na kaldırılırken, Azat Kınay tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olay, dün gece saat 00.05 sularında Sultangazi ilçesinin Yunusemre Mahallesi’nde bulunan bir apartmanda gerçekleşti. İddialara göre, apartmanın 5. katında yaşayan Çiğdem Kınay, oğlu Abdullah Azat Kınay ile sözlü bir tartışmaya girdi. Tartışmanın büyümesi üzerine Azat Kınay, annesine ateş açtı. Çiğdem Kınay yere yığılırken, oğlu evden kaçtı. Apartman sakinleri durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Çiğdem Kınay’ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Polis ekipleri, olay yerinde detaylı bir inceleme gerçekleştirdi. İncelemenin ardından annenin cenazesi ambulansla Yenibosna Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.
Şüpheli Sakarya’da yakalandı
Olayın ardından kaçan Abdullah Azat Kınay’ı yakalamak amacıyla polis geniş kapsamlı bir operasyon başlattı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ile Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, ortaklaşa bir çalışma yürüttü. Yapılan araştırmalar sonucunda Kınay’ın Sakarya’da olduğu bilgisine ulaşıldı. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle, Kınay ruhsatsız bir tabanca ile birlikte kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.
Tartışmaya neden olan silahın, Çiğdem Kınay’ın sonunu getirdiği belirlendi
Önceki suç kayıtları bulunan Azat Kınay’ın bir süre önce yaralama suçundan cezaevine girdiği öğrenildi. İddialara göre, Kınay cezaevine girdikten sonra annesi evdeki silahı saklamıştı. Kınay cezaevinden çıktıktan sonra annesine sürekli silahını sordu fakat annesi vermedi. Kınay, ifadesinde olayda kullandığı silahın annesinin elinde olduğunu gördüğünü, bu nedenle tartıştıklarını ve tabancayı almak isterken arbede çıktığını belirtti.
Tutuklandı
Asayiş Şube Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan Abdullah Azat Kınay, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.