Sultangazi Belediyesi, Anadolu Kültür Festivali kapsamında bu yıl Salihler Şehri Aksaray Tanıtım Günleri’ni gerçekleştirdi. Aksaray’ın yerel ürünleri ve geleneklerinin sergilendiği etkinlik, vatandaşların yoğun ilgisini çekti.
Her yıl düzenlenen Anadolu Kültür Festivali ile farklı kültürleri tanıtmaya devam eden Sultangazi Belediyesi, bu yıl da önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Sultangazi Belediyesi Etkinlik Alanı’nda düzenlenen Aksaray Tanıtım Günleri, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte, Aksaray’ın ünlü tahinli ekmeği ikram edilirken, Aksaray’dan getirilen Malaklı köpeği de ziyaretçilerin ilgisini çekti. Program, çeşitli etkinliklerle zenginleşti.
“Aksaray’ı tanıyacağız”
Açılış konuşmasını yapan Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “Aksaraylılar ilk kez burada bir etkinlik düzenliyor. Kendilerine gönülden teşekkür ediyorum. Gelecekte daha güçlü bir şekilde burada yer alacaklar. Aksaray’ı tanıyacağız. Geleneklerini, göreneklerini ve tarihine dair unsurlarını tanıma fırsatı bulacağız. Yeme içme kültürü de önemli bir parçamız. Bu alanda birçok hemşeri derneği, bir araya gelerek birlikteliklerini gösteriyor,” ifadelerini kullandı.
“11 Aralık’ta Avrupa Parlamentosunda Sultangazi ‘Avrupa Spor Şehri’ unvanı alacak”
Brüksel’deki bir toplantıda Sultangazi’nin ‘Avrupa Spor Şehri’ unvanını alacağını müjdeleyen Başkan Dursun, “11 Aralık’ta Avrupa Parlamentosu’nda Sultangazi ‘Avrupa Spor Şehri’ unvanına sahip olacak. Çalışmalar tamamlandı ve davet aldık. Spor alanındaki yatırımlarımız, elde ettiğimiz şampiyonluklar ve güçlü sporcularımızla bu unvanı kazanmış olacağız,” dedi.
Post Views: 97
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.