evden eve nakliyat
DOLAR 43,2957 0.03%
EURO 50,6829 -0.17%
ALTIN 6.721,800,05
BITCOIN 39012350.72839%
İstanbul

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Ahilik Haftası’nda Esnafın Gücü Beyazıt’ta!
  • Tividya
  • Genel
  • Ahilik Haftası’nda Esnafın Gücü Beyazıt’ta!

Ahilik Haftası’nda Esnafın Gücü Beyazıt’ta!

ABONE OL
Eylül 23, 2025 05:36
Ahilik Haftası’nda Esnafın Gücü Beyazıt’ta!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beyazıt Meydanı’nda gerçekleştirilen 38. Ahilik Haftası etkinlikleri, esnafın bir araya gelmesiyle başladı. Mehter Marşı eşliğinde İstanbul Valisi Davut Gül’ü makamında ziyaret eden esnaf, bu geleneğin önemine dikkat çekti. Vali Gül, “Ahilik geleneğini yüzyıllar öncesinden günümüze taşıyan tüm esnafımıza teşekkür ediyorum. Ahilik geleneği, toplumun sigortasıdır” şeklinde konuştu.
İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler, Beyazıt Meydanı’nda yapılan dualarla start aldı. Ardından esnaf ve protokol üyeleri, Mehter Marşı eşliğinde Beyazıt’tan İstanbul Valiliği’ne yürüdü. Ziyaretin ardından Valilikte düzenlenen toplantıda, Ahilik Geleneği seremonisi gerçekleştirildi ve Vali Davut Gül, şed (esnaf cübbesi) ile onurlandırıldı.

Programda konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, “Ahilik Haftası’nı, bu geleneği kuşaktan kuşağa aktaran tüm esnaflarımıza teşekkür ederek kutluyorum. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara ise bereketli kazançlar diliyorum. Ahilik geleneği, aslında toplumun sigortasıdır. Her esnaf, komşusunun hakkını kendi hakkından üstün tutarak, çırağının ve yanında çalışanların haklarını gözetmektedir. Yüzyıllardır süregelen bu gelenek, iş kanununda yer alan unsurları yazısız bir şekilde yaşatmaktadır. Ahilik kültürü, işveren-çalışan ilişkilerinde mahkemeye gitmeyi gereksiz kılarken, müşteri-esnaf ilişkilerinde de memnuniyetsizlikleri ortadan kaldırmaktadır. Ahlaki değerlerin yaşatılması, bu geleneğin temel amacıdır. Ahilik Haftası’nda yaptığımız farkındalık çalışmaları, bu anlayışı yeniden gündeme getiriyor. Esnafımızın ürün satışında nelere dikkat etmesi gerektiğini, kamu görevlileri aracılığıyla denetlemeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkan Vekili Engin Türkmen, yaptığı konuşmada, “Kardeşliği, dürüstlüğü ve helal kazancı benimseyen büyük pirimizi ve onun izinden giden tüm ustaları rahmetle anıyoruz. Hayatta olan tüm esnaf ve sanatkarlara selamlarımı iletiyorum. Ahilik, yalnızca bir meslek örgütlenmesi değil, alnı ve gönlü açık olmaktır. Adil ölçü ve tartı uygulamak, sanatını ahlakla bütünleştirmek anlamına gelir. Meslek hayatında bu ilkelere sadık kalarak seçilen ilin ahisi Mustafa Şimşek ustamızı ve geleceğimizin teminatı olan kalfa ve çırağımız gençleri tebrik ediyorum. Bu etkinliği gerçekleştirirken destek veren İstanbul Valisi Sayın Davut Gül’e şükranlarımı sunuyorum. Ahilik Haftası’nın tüm Türkiye’de coşkuyla kutlanmasına öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ediyorum. İstanbul’un her mahallesinde bu değerleri yaşatmaya devam edeceğiz. Ahilik Haftası’nın esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.