Çanakkale’de yeni nesil bir suç örgütünün çökertilmesi amacıyla emniyet güçleri tarafından 6 ay süren detaylı bir operasyon gerçekleştirildi. Elde edilen bilgi ve bulgular doğrultusunda, 25 farklı adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı.
Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, ilde faaliyet gösteren bu suç örgütünün iş yerlerini kurşunlama, nitelikli yağma, uyuşturucu madde ticareti ve tehdit gibi çeşitli suçlarla bağlantılı olduğu belirlendi. Örgütün liderinin S.A. olduğu tespit edildi. Yapılan incelemeler neticesinde, 10 ayrı olaya karıştığı ortaya çıktı. Özellikle 12 Ekim 2025 tarihinde yaşanan iş yeri kurşunlama olayında 2 şüpheli tutuklandı.
21 şüpheli gözaltına alındı
Yaklaşık 6 aylık özenli çalışmaların ardından, 3 Şubat tarihinde 21 şüphelinin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi için 25 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Bu baskınlar sonucunda tüm şüpheliler gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise; 3 adet ruhsatsız tabanca, 105 adet 9 milimetre çapında fişek, 5 adet av tüfeği kartuşu, 7 adet şarjör, 97 gram uyuşturucu madde, hassas terazi, balistik yelek ve bir kılıç ele geçirildi.
Post Views: 17
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.