Kocaeli merkezli gerçekleştirilen mali suç operasyonunda, iki firmanın 235 milyon TL zarara uğratıldığı iddiasıyla 5 ilde eş zamanlı baskınlar yapıldı. Bu operasyon neticesinde toplamda 12 şüpheli tutuklandı.
Kocaeli’de, Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri mali suçlarla ilgili bir çalışma yürüttü. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan detaylı incelemelerde, il genelinde faaliyet gösteren iki firmanın toplamda 235 milyon TL’lik bir zarar meydana getirdiği tespit edildi. Bu bulguların ardından, şüpheli kişiler hakkında “nitelikli dolandırıcılık” ve “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı. Kocaeli, İstanbul, İzmir, Bartın ve Çanakkale’de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarla şüpheliler gözaltına alındı. Her iki olayla ilgili olarak toplamda 12 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.