evden eve nakliyat
DOLAR 44,4930 0.03%
EURO 51,6633 -0.5%
ALTIN 6.676,50-1,86
BITCOIN 2973349-1.79644%
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Yaya Geçidindeki Kazada Adalet Arayışı Sürüyor
  • Tividya
  • Spor
  • Yaya Geçidindeki Kazada Adalet Arayışı Sürüyor

Yaya Geçidindeki Kazada Adalet Arayışı Sürüyor

ABONE OL
Mart 30, 2026 16:39
Yaya Geçidindeki Kazada Adalet Arayışı Sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde yaya geçidinde bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan ve 13 gün süren tedavi sürecinin ardından hayatını kaybeden Songül Baş’ın ölümüyle ilgili davada, tutuklu sanığın serbest bırakılmasına karar verildi. Acılı abla Şengül Baş, “Biz kardeşimizi toprağa verdik. Onu hayattan koparan kişi dışarıda, özgür bir şekilde yaşamına devam ediyor. Bu durum bizim canımızı daha da yakıyor” şeklinde konuştu.
Olay, 12 Ocak günü Yeni Mahalle Fatih Caddesi’nde meydana geldi. Yaya geçidinden karşıya geçmeye çalışan 41 yaşındaki Songül Baş’a, E.A. yönetimindeki 34 PGE 784 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan Baş, sürücü tarafından araca bindirilerek önce bir polikliniğe, ardından Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Vücudunda birçok kırık bulunan Baş, 13 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.
Kazanın ardından gözaltına alınan sürücü E.A, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Daha sonra tutuklanan sanık, ilk duruşmada tutukluluk halinin devamına karar verilmesinin ardından, ikinci duruşmada tahliye edildi.

“Frene bile dokunmadan kardeşime çarptı”
Songül Baş’ın kız kardeşi Şengül Baş, kardeşinin yaya geçidinden kurallara uygun bir şekilde geçerken kazanın gerçekleştiğini belirterek, “Kardeşim yaya geçidinden geçiyordu. Olması gereken yerdeydi. Ancak bir araç, trafik kurallarını hiçe sayarak çok hızlı bir şekilde geldi ve frene bile dokunmadan kardeşime çarptı. Çarpmanın ardından manevra yaparak kardeşimi kaldırmaya çalıştı ama gücü yetmeyince yere bıraktı. Sonrasında kendi aracıyla bir tıp merkezine götürdü. Kardeşim 13 gün boyunca direndi. Biz de umutla bekledik ama onu kaybettik. Sonrasında şahıs tutuklandı ve adalet yerini buldu diye düşündük; ancak ikinci mahkemede serbest bırakıldı” ifadelerini kullandı.

“Biz kardeşimizi toprağa verdik, o özgür”
Sanığın tahliye edilmesinin kendilerindeki acıyı daha da artırdığını dile getiren Baş, “Biz kardeşimizi toprağa verdik. Onu hayattan koparan kişi dışarıda ve özgürce ailesiyle birlikte yaşıyor. Bu durum bizim canımızı daha da yakıyor. Bu nasıl bir adalet? Yaya geçidinde insanlar hayatını kaybediyor ve bunun bir karşılığı yok. Kardeşim geri gelmeyecek, ama onun hayatını alan kişinin de cezasını çekmesini istiyoruz. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil. Lütfen sessiz kalmayın. Bugün bizim başımıza gelen yarın sizin de başınıza gelebilir. Adalet istiyoruz” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ