evden eve nakliyat
DOLAR 47,1337 0.04%
EURO 54,0288 -0.11%
ALTIN 6.022,190,01
BITCOIN 3022551-0.84591%
İstanbul
31°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

18 İlde Uyuşturucu Operasyonu: 80 Gözaltı!
  • Tividya
  • Genel
  • 18 İlde Uyuşturucu Operasyonu: 80 Gözaltı!

18 İlde Uyuşturucu Operasyonu: 80 Gözaltı!

ABONE OL
Temmuz 16, 2026 18:50
18 İlde Uyuşturucu Operasyonu: 80 Gözaltı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanlığı’nın koordinesinde 18 ilde gerçekleştirilen kapsamlı uyuşturucu operasyonlarında 355 kilogram uyuşturucu madde ve 52 bin 616 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ayrıca, 1 milyon 53 bin kök kenevir ve skunk bitkisi imha edildi. Operasyonlar sonucunda yakalanan 80 şüpheliden 59’u tutuklandı.

Uyuşturucu Tacirlerine Yönelik Büyük Operasyon
İçişleri Bakanlığı, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, uyuşturucu madde satıcıları ve yasadışı kenevir ekimi ile ilgili olarak 18 ilde gerçekleştirilen geniş kapsamlı operasyonların detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının işbirliği ile gerçekleştirilen operasyonlarda, İl Jandarma Komutanlıklarına bağlı 485 narkotik ve asayiş ekibi, 2 bin 910 personelle birlikte Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın Analiz ve Takip Timleri de yer aldı. Operasyonlar sonucunda toplamda 355 kilogram uyuşturucu madde ve 52 bin 616 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

İmha edilen malzemeler arasında 1 milyon 53 bin kök kenevir ve skunk bitkisi yer aldı.

80 Şüpheli Gözaltına Alındı
Yapılan operasyonlar neticesinde gözaltına alınan 80 şüpheliden 59’u tutuklanırken, 21 kişi için adli kontrol kararı uygulandı. Yapılan incelemelerde, şüphelilerin uyuşturucu ticaretini organize bir şekilde yürüttükleri, sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden uyuşturucu satışı yaptıkları ve yasadışı kenevir ile skunk ekimi gerçekleştirerek uyuşturucu üretimine katkıda bulundukları tespit edildi.

Mücadele Süreklilik Gösteriyor
İçişleri Bakanlığı, uyuşturucu satıcılarına, imalatçılarına ve yasadışı ekim faaliyetlerine karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.